Dakwerken Antwerpen en Limburg: Dakisolatie, dakwerker en dakrenovatie

Wij geloven in “Goed uitgevoerde renovaties” bij dakwerken. Dit betekent dat onze klanten kwaliteit definiëren. Na het voltooien van een project, vragen we onze klant om ons werk te evalueren. Wij geloven in professionele dakwerkers. Professionele werknemers doen professioneel werk. We trainen en testen onze medewerkers grondig op onze locatie om ervoor te zorgen dat we u het beste van het beste geven voor uw dakrenovatie en dakisolatie. Meer informatie op www.bkgdakwerken.be

Onze diensten

Dakbedekking Reparatie

Ons dakteam maakt frequente vervangingen en reparaties aan; losse of glijdende tegels en leien, loodglaasjes, boeiboorden en goten.

Dak installatie

Van eerste ontwerp- en planningswerkzaamheden tot inkoop, levering en plaatsing van nieuwe dakmaterialen, wij kunnen het project voor u beheren.

Dakbedekkingsinspecties

Een volledig dakonderzoek en inspectie door technici omvat een analyse van; de staat van uw dak, structuur, houtinspecties, schoorstenen, dakgoten, loodwerk, isolatie en vochtwering.

Dakrenovatie

Onze ervaren commerciële bouwers zijn uitgerust om renovatiewerkzaamheden van topkwaliteit uit te voeren, van de vloer tot het dak, of uw woning nu een woonhuis is of een grootschalig hotel. Wilt u een offerte aanvragen voor uw project? Bel ons gewoon!

Hoogtepunten van blogs

Top tips voor dakbedekking

Denk eerst aan veiligheid
Gedoe om te proberen een lek te vinden zodra het gebeurt, is iets dat je in het ziekenhuis zou kunnen brengen. Met een dak bemoeien terwijl het regent of bedekt is met ijs en sneeuw is niet de ideale manier om een ​​lek te vinden. Proberen om een ​​lek tijdelijk op te lossen kan zeer gevaarlijk zijn. Als je het goed wilt doen, is er geen quick-fix. Neem gewoon de tijd en wees erg geduldig en voorzichtig om te wachten tot Moeder Natuur u groen licht geeft.

Voorzorgsmaatregelen nemen
Op een dak zijn zal het lichaam in posities brengen die niet comfortabel of veilig zijn. Zorg ervoor dat je schoenen met rubberen zolen draagt ​​om uitglijden te voorkomen. Gebruik ook een harnas en werk altijd met een buddy.

Spray het dak
Neem een ​​tuinslang en ga naar het dak en begin met spuiten op verschillende locaties om het lek te vinden. Wacht als het winter is, want het is niet veilig om water op het dak te laten stromen als het vriest.

Houd goten schoon
Een van de meest voorkomende gebieden en oorzaken voor daklekken zijn verstopte goten. Niet-gereinigde dakgoten kunnen ertoe leiden dat het water zich tijdens regen ophoopt.

Vermijd Droge Rot
Droge rot is niet gerelateerd aan enige vorm van waterschade, maar gebrek aan ventilatie. Als een dakreparatie precies in het midden van het dak is, bestaat de kans dat het multiplex verslechtert. Het dak zal daadwerkelijk inzakken en ervoor zorgen dat de dakshingles broos worden, barsten en vervolgens lekken. Het voorkomen van droogrot bestaat uit het installeren van een nokventilatie, die alleen werkt als er een koepelontluchting is. Gaten moeten door de ventilatieopeningen worden geboord, zodat koele lucht via de bodem naar binnen komt en de hete lucht via de bovenkant naar buiten duwt.

Voorkom ijsvorming
In de winter heeft ijs geen probleem om zich op te bouwen onder het dakmembraan, gordelroos en goten. Het ijs bouwt zich weer op wanneer het de wandlijn bereikt waar het huis wordt verwarmd en het creëert een binnendruppel. Juiste ventilatie, regen- en ijsafschermingen samen met het installeren van een druppelrand zullen dit probleem helpen voorkomen.

Daklaarzen repareren
Knipperlicht, dakbedekking, ijsdemping en dakramen zijn allemaal voor de hand liggende plaatsen voor potentiële lekken. Een ding dat mensen vaak missen is de rubberen laarzen. Het is waar het dakhek opkomt dat je daklaarzen vindt. Als ze opdrogen, veroorzaken ze grote lekken. Het is een snelle oplossing; koop een nieuwe dakkoffer in een lokale bouwmarkt. Mogelijk moet u enkele gordelroos verwijderen, er een betere teer onder leggen en weer op zijn plaats leggen.

Inspecteer materialen
Soms zijn gordelroos defect en beginnen ze te kraken nadat ze zijn genageld. Foutieve installatie met spijkers en gordelroos kan ook een grote rol spelen bij lekken. Nagels kunnen te laag worden genageld en deze begint weer omhoog te duwen. Zorg ervoor dat je altijd merchandise controleert voordat je op het dak stapt.

Controleer Valleien
Een vallei is waar het kruispunt van twee daken samenkomt. Het wordt ook wel de nok genoemd, wat weer is waar twee daken elkaar ontmoeten aan de bovenkant. Valleien zijn veel voorkomende plaatsen voor lekken, want daar gaat het water van het hele dak naar toe en het begint heen en weer te klotsen.

Lekken verhelpen
Het is belangrijk om niet ontmoedigd te raken wanneer er geen lek kan worden gevonden. Het is een eliminatieproces. Je hebt één gebied bedekt, de gordelroos teruggeplaatst en het waterdicht geseald, zodat ten minste één plek wordt geëlimineerd. Nu kunt u andere gebieden proberen.

Dakgids Koopgids

Leer hoe u kunt zien of het tijd is om uw dak te vervangen, en krijg informatie over de nieuwste dakmaterialen en geschatte kosten.

Uw dakbedekking vervangen is een grote, dure klus, dus doe uw huiswerk om ervoor te zorgen dat u het meeste uit uw investering haalt. Inzicht in het proces en de beschikbare soorten dakbedekking is essentieel voor het nemen van de juiste beslissingen voor uw huis.

Helaas is weten wanneer je je dakbedekking moet vervangen de huisverbeteringsversie van Russisch roulette – je wilt graag zoveel mogelijk service uit je bestaande dak persen voordat het lekt. Als dit eenmaal is gebeurd, is het echter al te laat om extra dure reparaties te voorkomen. Als u de waarschuwingssignalen van een verouderd dak kent, kunt u uw vervanging correct timen.

Potentiële problemen opsporen
Onderzoek je dak eens per jaar. Je hoeft niet op het dak te komen om het te bekijken; ga op een uitkijkpunt staan ​​waar u het hele dak kunt zien – mogelijk de tuin van een buurman – en richt het uit met een verrekijker. Zoek naar tekenen van slijtage met gordelroos die zijn gebarsten, gebroken, gekruld en vermist; roestvlekken bij knipperen; mos- en korstmosgroei; en eventuele verkleuring en afbladderende verf onder dakranden.

Besteed speciale aandacht aan takken die elkaar raken of binnen vijf voet van je dak liggen. Bij harde wind kunnen zelfs takken die zich op enkele meters van uw dak bevinden tegen dakoppervlakken wrijven, de beschermende lagen wegslijten, gordelroos optillen of zelfs de dakbedekking doorboren. Knip alle takken terug.

Zoek in het huis naar donkere vlekken op plafonds en muren – wees er zeker van dat er vocht in uw huis komt en dat uw dakbedekking lek kan zijn.

Dakreparaties
Kleine probleemplekken kunnen worden opgelost met een reparatie of vervanging van grind. Als uw dak niet steil is (een helling gedefinieerd door de National Roofing Contractor’s Association als 25%, of 3-in-12 of meer), en u geen hoogtevrees hebt, kunt u deze eenvoudige reparaties zelf proberen. Neem alle veiligheidsmaatregelen bij het werken op een dak. Schakel anders een professional in die ter plaatse reparaties uitvoert voor $ 100 tot $ 150 per stuk.

Als je asfalt dakshingles hebt, is een van de zekerste tekenen van een verouderd dak het vinden van stapels korrels in je goten. Deze gekleurde minerale korrels bedekken het oppervlak van asfaltshingles en beschermen ze tegen zon en hagelschade. Naarmate de gordelroos ouder wordt, raken deze korrels los en worden ze in de goten gewassen.Als je de leeftijd van je bestaande dakbedekking kent, loop je voorop met het bepalen of je een vervanging nodig hebt. De overgrote meerderheid van daken zijn asfaltshingles, die over het algemeen een levensduur van ongeveer 20 jaar hebben. Asfaltshingles presteren over het algemeen beter in koelere klimaten. In warme, zuidelijke regio’s kan de levensduur van asfaltshingles slechts 10 tot 12 jaar zijn. Andere soorten dakbedekking, zoals houtspanen en metaal, hebben een aanzienlijk langere levensduur.

Winkelen voor dakbedekking
Dakbedekkingsmaterialen worden verkocht door het “vierkant”, een meting gelijk aan 100 vierkante voet. Een gemiddeld huis van twee verdiepingen, 2500 vierkante voet met een dak van 4 in 12 hellend dak vereist ongeveer 1500 vierkante voet dakbedekking, of ongeveer 15 vierkanten. Voeg bij het schatten 10% tot 15% toe voor afval.

Merk op dat bepaalde soorten asfaltshingles met koelkorrels en metalen dakbedekking met geschikte gepigmenteerde coatings de energiekosten helpen verlagen en in aanmerking kunnen komen voor een federale belastingvermindering voor energie-efficiëntie van maximaal $ 1500. Neem contact op met uw distributeur om te zien of de door u gekozen dakbedekking voldoet aan de vereisten van Energy Star en of de fabrikant een certificeringsverklaring aanbiedt die u kunt gebruiken om het krediet te verkrijgen.

Asfaltshingles, ook wel composietdakwerk genoemd, zijn veruit het populairste type dakbedekking. Ze zijn direct beschikbaar, duurzaam, relatief goedkoop en kunnen door een ervaren doe-het-zelver worden geïnstalleerd als het dak niet te steil is. De individuele gordelroos heeft sleuven die de grind in drie stukken of tabs verdelen die het afgewerkte dak een gestructureerd uiterlijk geven. Om deze reden worden ze soms “gordelroos met 3 tabbladen” genoemd.

Houten shingles en shakes zijn premium producten die worden gewaardeerd om hun prachtige natuurlijke kleur en traditionele uitstraling. Na een aantal jaren zal het houten dak weer zacht en zacht grijs worden.

Hoewel vergelijkbaar, verschillen shakes van gordelroos in hoe ze worden vervaardigd. Shakes hebben een of beide gezichten die mechanisch gesplitst zijn, waardoor een zwaar gestructureerd, rustiek oppervlak ontstaat. In sommige gevallen wordt de achterkant van de shake gezaagd om een ​​relatief glad, gelijkmatig oppervlak te produceren. Gordelroos worden aan beide kanten gezaagd. Gordelroos loopt taps toe over hun lengte; shakes kunnen taps zijn of een uniforme dikte hebben. Over het algemeen hebben shakes dikkere uiteinden dan gordelroos. Medium shakes zijn 1/2 inch dik aan de achterkant; zware shakes zijn 3/4 inch dik.

Dakbedekking Onderhoudstips voor duurzame daklijnresultaten

Laten we het van de top nemen met enkele doe-het-zelf-dakinspectietips en suggesties over wat te doen als een dakreparatie net boven je hoofd is en je hulp van een expert nodig hebt.

Homebuyer’s pas op. Een goed moment om te beginnen met elke dakbeoordeling is vóór uw sluitingsdatum. Het verkrijgen van een professionele dakinspectie voordat die toekomstige woning officieel van jou is, bespaart je veel tijd en dure reparaties onderweg, wat ook een pluspunt kan zijn als en wanneer je besluit je nieuwe woning te verkopen.

Trim lastige bomen. Bij het bewonderen van uw huis en het omliggende landschap, is het belangrijk om geen scheve takken over het hoofd te zien op zoek naar gezelschap met uw dak, omdat ze uw dakmaterialen kunnen krassen en kerven. Om uw gordelroos te beschadigen of te doorboren, snijdt u eenvoudigweg terug en verwijdert u takken die te dicht bij uw dak komen.

Reinig de bladeren en ander vuil
Naast hinderlijke takken, kunnen bladeren en andere elementen uw gootsysteem verstoppen en ervoor zorgen dat water een back-up maakt naar de zolder, woonruimtes of achter de fascia-planken. Om ervoor te zorgen dat uw afvoersysteem vrij stroomt, is het raadzaam om uw dak minstens twee keer per jaar schoon te maken. Let ook op hangende dakgoten of beschadigde afvoeronderdelen en repareer of vervang indien nodig.

Zorg ervoor dat het dak is gebouwd om te ademen. Zonder goede ventilatie kunnen hitte en vocht omhulsel en raften doen rotten, dakmaterialen knikken en isolatie verliezen hun effectiviteit. Dit zal ervoor zorgen dat uw algehele daksysteem niet effectief is.

Neem isolatie op. De beste manier om geschikte ventilatie en een goede luchtstroom te bereiken, is door goede isolatie. Om een ​​huis tegen warmtewinst of -verlies te beschermen, is het ideaal om een ​​spleetvrije isolatielaag op de zoldervloer en een dampvertrager onder de isolatie naast het plafond op te nemen om te voorkomen dat vocht op de zolder stijgt. Het is ook ideaal om open, geventileerde ruimtes te hebben die lucht vrij laten met minstens een centimeter tussen de isolatie en de dakmantel.

Controleer op nasleep van zolder. Naast een goed geïsoleerde zolder, is het een goed idee om na een zware storm te controleren op watervlekken en zwakke gordelroos.

Beschermen tegen strepen. Let goed op de kleur van je dak. Dakoppervlakken, meestal het noordelijke deel, die gedurende lange perioden in vochtigheid aan schaduw worden blootgesteld, zullen uiteindelijk strepen of schimmels, algen of zelfs schimmels vertonen. En indien niet aangevinkt, zal uiteindelijk het dakbedekkingsmateriaal verslechteren waardoor de levensduur van het dak wordt verkort, wat kan leiden tot lekken en andere tekenen van problemen.

Om de vormsituatie volledig te snijden, is het een goed idee om zinkstroken, zoals Shingle Shield-dakbeschermingsstroken, langs de nok van het dak te installeren. Ze zijn nauwkeurig ontworpen om een ​​milieuvriendelijke (EPA-goedgekeurde), langdurige (gemiddelde woning 20 jaar) dakbescherming te bieden tegen aantasting door schimmels, mos, meeldauw of algen.

Controleer op tekenen van grindschade. Blootstelling aan dagelijkse slijtage door verschillende elementen kan ervoor zorgen dat gordelroos vervallen raakt en wordt afgescheurd, waardoor een dakstructuur en binnenruimte kwetsbaar zijn voor waterinsijpeling en rot. Daarom is het zeer raadzaam voor huiseigenaren om elk jaar dakbedekkingen te onderzoeken om hun integriteit te waarborgen.

DIY dakherstellers. Degenen die moedig genoeg zijn om zelf dakreparaties te proberen, moeten er rekening mee houden dat het daar gevaarlijk is. Het is raadzaam om indien mogelijk op een stevig vastgezette ladder te blijven die is uitgerust met rubberen veiligheidsvoeten. Als u besluit om op het dak te lopen, is het het beste om schoenen met rubberen zolen te dragen om uitglijden te voorkomen.

Quotes van kwaliteitsdakwerk. Wanneer reparaties verder gaan dan een doe-het-zelfproject, moet je wat huiswerk maken voordat je de cavalerie inschakelt. Het is raadzaam om ten minste twee offertes te ontvangen, zodat u de beste combinatie van kwaliteit en prijs kunt bepalen. Denk op de lange termijn en niet goedkoop bij het kiezen van een dakbedrijf en het bespaart u veel reparatiekosten op de weg.

Tips voor dakonderhoud voor huiseigenaren

Als huiseigenaar kan het intimiderend zijn om te weten hoe je voor je dak moet zorgen. Het maakt niet uit welk daktype uw huis heeft, u kunt ervoor zorgen dat het de verwachte levensduur heeft met het juiste niveau van zorg en onderhoud. Door tijdige inspecties en dakonderhoud uit te voeren, kunt u voorkomen dat uitgebreide reparaties door waterlekken en andere problemen nodig zijn, en zelfs de vroege vervanging van uw hele dak. Deze tips voor dakbedekking helpen ervoor te zorgen dat uw dak de verwachte levensduur heeft.

Inspecteer gordelroos grondig elk seizoen
Elk seizoen brengt problemen met zich mee die uniek zijn voor de weerpatronen die in die tijd gebruikelijk waren. Hete, vochtige maanden brengen overmatige zonneschade en mogelijke orkaanschade met zich mee, en koude wintermaanden brengen sneeuwstormen en mogelijk lekken veroorzaakt door smeltend ijs en sneeuw. Daarom is het belangrijk dat u elk seizoen een grondige inspectie van uw gordelroos en andere dakbedekking uitvoert. Kijk naar de gordelroos op tekenen van overmatige slijtage of schade, en let op eventuele ontbrekende en die moeten worden vervangen. Controleer de integriteit van de kit rondom de goot en uw ontluchtingspijpen. Let op alle gebieden met mos of korstmos, omdat dat het potentieel voor materiaalbederf onder die gordelroos aangeeft. Los eventuele problemen meteen op om te voorkomen dat kleine, gemakkelijk te repareren problemen escaleren.

Behandel jaarlijks voor mos, korstmos en algen
Als u mos, korstmossen en algen op uw dak laat groeien, kan dit leiden tot uitgebreide schade en een algeheel lelijk uiterlijk. Dit gebeurt vaak tijdens warmere maanden in schaduwrijke delen van uw dak. U kunt deze gezwellen eenvoudig verwijderen door uw dak door een professional te laten reinigen. Zodra uw dak schoon en droog is, kunt u preventieve producten met zink en koper aanbrengen die ervoor zorgen dat mos, korstmossen en algen niet teruggroeien. Wanneer jaarlijks toegepast, verbieden deze producten effectief de groei van alle stoffen op je gordelroos.

Reinig en onderhoud de goten
Wanneer ze in goede staat worden gehouden, beschermen uw goten uw dak door water en vuil weg te leiden van uw dak en de fundering van uw huis. Om ervoor te zorgen dat uw goten hun werk correct kunnen doen, moet u ze vrij houden van bladeren, stokken en ander vuil. Als u geen bomen in de buurt van uw huis heeft, moet u uw goten minstens twee keer per jaar schoonmaken om het water goed te laten stromen. Als u bomen op uw eigendom heeft of in een gebied zoals Noord-Carolina woont dat semi-regelmatige orkanen ervaart, zorgt het schoonmaken van uw goten op kwartaalbasis ervoor dat ze correct blijven werken.

Verwijder regelmatig bladeren en puin van uw dak
Met het verwijderen van dakafval, beschermt u uw huis effectief tegen schade en voorkomt u zelfs de groei van mos, korstmossen en algen. Uw dakgoten vangen niet alle bladeren en puin die op uw dak kunnen landen, vooral na zware stormen. Daarom is het belangrijk om uw dak regelmatig op puin te controleren en het onmiddellijk te verwijderen.

Trim takken hangend dichtbij uw daklijn
Het knippen van grote bomen in de buurt van uw huis, vooral die welke over uw dak hangen, kan uw huis beschermen tegen schade veroorzaakt door schokken en ophoping van puin. Zware stormen en natuurrampen zoals orkanen en tornado’s kunnen ervoor zorgen dat boomtakken vrij kunnen rondvliegen, waardoor uw dak mogelijk wordt beschadigd. Trim takken die te dicht bij uw dak hangen of eruit zien alsof ze kunnen breken in een storm. Het wordt aanbevolen om de groei van de boomtakken rond uw huis op jaarbasis te controleren om te bepalen wanneer ze een trim nodig hebben.

Vervang de kit rondom de gootstukken indien nodig
Uw dak flitst rond de schoorsteen en ventilatiepijpen om te voorkomen dat water in uw huis lekt. Om ervoor te zorgen dat het flitsen op uw dak kan beschermen tegen waterlekken, moet u de kit op jaarbasis inspecteren en vervangen. Controleer tijdens de inspectie of de kit ontbreekt of ergens begint op te stijgen. Als dit het geval is, schraap dan eenvoudig de oude kit en breng een nieuwe kraal aan om de opening op te vullen.

Zorg ervoor dat uw zolder goede isolatie heeft
Zonder de juiste isolatie, zullen sneeuw en ijs zich ophopen op uw dak in de winter, beginnen te smelten op de laagste laag, waardoor het water rond uw gordelroos kan bevriezen. Als er een ijsdam op uw dak is, die voorkomt dat water goed uit de goten loopt, kan dit smeltproces zeer snel grote schade aan de gordelroos en het dak zelf veroorzaken. De isolatie op uw zolder helpt tegen deze schade te beschermen door te voorkomen dat de warmte in uw huis via het dak ontsnapt. Door hoogwaardige isolatie, zoals R-49 en R-60, op uw zolderruimte te installeren, kunt u dit probleem aanzienlijk voorkomen.

Begrijp de impact van blootstelling aan de zon op uw dak
Zonlicht kan na verloop van tijd een verwoestende invloed hebben op de staat van uw dak. In gebieden met te veel zon schijnen UV-stralen meedogenloos op dakbedekking, verwarmen ze en verspreiden hun beschermende oliën. Zonder voldoende zon neemt het risico op mos-, algen- en korstmosgroei echter aanzienlijk toe. Door te begrijpen hoe de zon, of het ontbreken daarvan, de toestand van uw dak beïnvloedt, kunt u met een dakdeskundige werken om die factoren te verminderen.

Ontvang een gratis offerte

Als u op zoek bent naar diensten voor dakbedekking, neem dan vandaag nog contact op met ons team. We helpen je graag door gratis advies en consultatie te geven.