Close

Dakgids Koopgids

Leer hoe u kunt zien of het tijd is om uw dak te vervangen, en krijg informatie over de nieuwste dakmaterialen en geschatte kosten.

Uw dakbedekking vervangen is een grote, dure klus, dus doe uw huiswerk om ervoor te zorgen dat u het meeste uit uw investering haalt. Inzicht in het proces en de beschikbare soorten dakbedekking is essentieel voor het nemen van de juiste beslissingen voor uw huis.

Helaas is weten wanneer je je dakbedekking moet vervangen de huisverbeteringsversie van Russisch roulette – je wilt graag zoveel mogelijk service uit je bestaande dak persen voordat het lekt. Als dit eenmaal is gebeurd, is het echter al te laat om extra dure reparaties te voorkomen. Als u de waarschuwingssignalen van een verouderd dak kent, kunt u uw vervanging correct timen.

Potentiële problemen opsporen
Onderzoek je dak eens per jaar. Je hoeft niet op het dak te komen om het te bekijken; ga op een uitkijkpunt staan ​​waar u het hele dak kunt zien – mogelijk de tuin van een buurman – en richt het uit met een verrekijker. Zoek naar tekenen van slijtage met gordelroos die zijn gebarsten, gebroken, gekruld en vermist; roestvlekken bij knipperen; mos- en korstmosgroei; en eventuele verkleuring en afbladderende verf onder dakranden.

Besteed speciale aandacht aan takken die elkaar raken of binnen vijf voet van je dak liggen. Bij harde wind kunnen zelfs takken die zich op enkele meters van uw dak bevinden tegen dakoppervlakken wrijven, de beschermende lagen wegslijten, gordelroos optillen of zelfs de dakbedekking doorboren. Knip alle takken terug.

Zoek in het huis naar donkere vlekken op plafonds en muren – wees er zeker van dat er vocht in uw huis komt en dat uw dakbedekking lek kan zijn.

Dakreparaties
Kleine probleemplekken kunnen worden opgelost met een reparatie of vervanging van grind. Als uw dak niet steil is (een helling gedefinieerd door de National Roofing Contractor’s Association als 25%, of 3-in-12 of meer), en u geen hoogtevrees hebt, kunt u deze eenvoudige reparaties zelf proberen. Neem alle veiligheidsmaatregelen bij het werken op een dak. Schakel anders een professional in die ter plaatse reparaties uitvoert voor $ 100 tot $ 150 per stuk.

Als je asfalt dakshingles hebt, is een van de zekerste tekenen van een verouderd dak het vinden van stapels korrels in je goten. Deze gekleurde minerale korrels bedekken het oppervlak van asfaltshingles en beschermen ze tegen zon en hagelschade. Naarmate de gordelroos ouder wordt, raken deze korrels los en worden ze in de goten gewassen.Als je de leeftijd van je bestaande dakbedekking kent, loop je voorop met het bepalen of je een vervanging nodig hebt. De overgrote meerderheid van daken zijn asfaltshingles, die over het algemeen een levensduur van ongeveer 20 jaar hebben. Asfaltshingles presteren over het algemeen beter in koelere klimaten. In warme, zuidelijke regio’s kan de levensduur van asfaltshingles slechts 10 tot 12 jaar zijn. Andere soorten dakbedekking, zoals houtspanen en metaal, hebben een aanzienlijk langere levensduur.

Winkelen voor dakbedekking
Dakbedekkingsmaterialen worden verkocht door het “vierkant”, een meting gelijk aan 100 vierkante voet. Een gemiddeld huis van twee verdiepingen, 2500 vierkante voet met een dak van 4 in 12 hellend dak vereist ongeveer 1500 vierkante voet dakbedekking, of ongeveer 15 vierkanten. Voeg bij het schatten 10% tot 15% toe voor afval.

Merk op dat bepaalde soorten asfaltshingles met koelkorrels en metalen dakbedekking met geschikte gepigmenteerde coatings de energiekosten helpen verlagen en in aanmerking kunnen komen voor een federale belastingvermindering voor energie-efficiëntie van maximaal $ 1500. Neem contact op met uw distributeur om te zien of de door u gekozen dakbedekking voldoet aan de vereisten van Energy Star en of de fabrikant een certificeringsverklaring aanbiedt die u kunt gebruiken om het krediet te verkrijgen.

Asfaltshingles, ook wel composietdakwerk genoemd, zijn veruit het populairste type dakbedekking. Ze zijn direct beschikbaar, duurzaam, relatief goedkoop en kunnen door een ervaren doe-het-zelver worden geïnstalleerd als het dak niet te steil is. De individuele gordelroos heeft sleuven die de grind in drie stukken of tabs verdelen die het afgewerkte dak een gestructureerd uiterlijk geven. Om deze reden worden ze soms “gordelroos met 3 tabbladen” genoemd.

Houten shingles en shakes zijn premium producten die worden gewaardeerd om hun prachtige natuurlijke kleur en traditionele uitstraling. Na een aantal jaren zal het houten dak weer zacht en zacht grijs worden.

Hoewel vergelijkbaar, verschillen shakes van gordelroos in hoe ze worden vervaardigd. Shakes hebben een of beide gezichten die mechanisch gesplitst zijn, waardoor een zwaar gestructureerd, rustiek oppervlak ontstaat. In sommige gevallen wordt de achterkant van de shake gezaagd om een ​​relatief glad, gelijkmatig oppervlak te produceren. Gordelroos worden aan beide kanten gezaagd. Gordelroos loopt taps toe over hun lengte; shakes kunnen taps zijn of een uniforme dikte hebben. Over het algemeen hebben shakes dikkere uiteinden dan gordelroos. Medium shakes zijn 1/2 inch dik aan de achterkant; zware shakes zijn 3/4 inch dik.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *