Close

Top tips voor dakbedekking

Denk eerst aan veiligheid
Gedoe om te proberen een lek te vinden zodra het gebeurt, is iets dat je in het ziekenhuis zou kunnen brengen. Met een dak bemoeien terwijl het regent of bedekt is met ijs en sneeuw is niet de ideale manier om een ​​lek te vinden. Proberen om een ​​lek tijdelijk op te lossen kan zeer gevaarlijk zijn. Als je het goed wilt doen, is er geen quick-fix. Neem gewoon de tijd en wees erg geduldig en voorzichtig om te wachten tot Moeder Natuur u groen licht geeft.

Voorzorgsmaatregelen nemen
Op een dak zijn zal het lichaam in posities brengen die niet comfortabel of veilig zijn. Zorg ervoor dat je schoenen met rubberen zolen draagt ​​om uitglijden te voorkomen. Gebruik ook een harnas en werk altijd met een buddy.

Spray het dak
Neem een ​​tuinslang en ga naar het dak en begin met spuiten op verschillende locaties om het lek te vinden. Wacht als het winter is, want het is niet veilig om water op het dak te laten stromen als het vriest.

Houd goten schoon
Een van de meest voorkomende gebieden en oorzaken voor daklekken zijn verstopte goten. Niet-gereinigde dakgoten kunnen ertoe leiden dat het water zich tijdens regen ophoopt.

Vermijd Droge Rot
Droge rot is niet gerelateerd aan enige vorm van waterschade, maar gebrek aan ventilatie. Als een dakreparatie precies in het midden van het dak is, bestaat de kans dat het multiplex verslechtert. Het dak zal daadwerkelijk inzakken en ervoor zorgen dat de dakshingles broos worden, barsten en vervolgens lekken. Het voorkomen van droogrot bestaat uit het installeren van een nokventilatie, die alleen werkt als er een koepelontluchting is. Gaten moeten door de ventilatieopeningen worden geboord, zodat koele lucht via de bodem naar binnen komt en de hete lucht via de bovenkant naar buiten duwt.

Voorkom ijsvorming
In de winter heeft ijs geen probleem om zich op te bouwen onder het dakmembraan, gordelroos en goten. Het ijs bouwt zich weer op wanneer het de wandlijn bereikt waar het huis wordt verwarmd en het creëert een binnendruppel. Juiste ventilatie, regen- en ijsafschermingen samen met het installeren van een druppelrand zullen dit probleem helpen voorkomen.

Daklaarzen repareren
Knipperlicht, dakbedekking, ijsdemping en dakramen zijn allemaal voor de hand liggende plaatsen voor potentiële lekken. Een ding dat mensen vaak missen is de rubberen laarzen. Het is waar het dakhek opkomt dat je daklaarzen vindt. Als ze opdrogen, veroorzaken ze grote lekken. Het is een snelle oplossing; koop een nieuwe dakkoffer in een lokale bouwmarkt. Mogelijk moet u enkele gordelroos verwijderen, er een betere teer onder leggen en weer op zijn plaats leggen.

Inspecteer materialen
Soms zijn gordelroos defect en beginnen ze te kraken nadat ze zijn genageld. Foutieve installatie met spijkers en gordelroos kan ook een grote rol spelen bij lekken. Nagels kunnen te laag worden genageld en deze begint weer omhoog te duwen. Zorg ervoor dat je altijd merchandise controleert voordat je op het dak stapt.

Controleer Valleien
Een vallei is waar het kruispunt van twee daken samenkomt. Het wordt ook wel de nok genoemd, wat weer is waar twee daken elkaar ontmoeten aan de bovenkant. Valleien zijn veel voorkomende plaatsen voor lekken, want daar gaat het water van het hele dak naar toe en het begint heen en weer te klotsen.

Lekken verhelpen
Het is belangrijk om niet ontmoedigd te raken wanneer er geen lek kan worden gevonden. Het is een eliminatieproces. Je hebt één gebied bedekt, de gordelroos teruggeplaatst en het waterdicht geseald, zodat ten minste één plek wordt geëlimineerd. Nu kunt u andere gebieden proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *